vineri, 22 iunie 2012

Creionul magic versus camera şi Circlismul digital ale lui Ben Heine

Şi la acest artist, mai tînăr decît Guido Daniele, sclipirea de geniu a scos la iveală talentul de a cola imaginaţia cu realitatea. Pentru că, într-adevăr a fost o sclipire de geniu la Ben Heine atunci cînd a potrivit prima dată desenul său în creion într-o mică realitate de lîngă el. Îl prezint astăzi împreună cu cîteva dintre lucrările sale, adevărate colaje în care materialele sînt desenul în creion şi fotografia, imaginaţia şi realitatea.

Ben Heine (născut la 12 iunie 1983, la Abidjan, Coasta de Fildeş) este un artist belgian multidisciplinar cunoscut pentru seriile sale originale Camera Versus Creion” şi „Circlism digital”. ÎnCamera Vs Creion”, Ben Heine colează cu pricepere desene în creion şi, folosindu-şi imaginaţia, le fotografiază apoi într-o altă realitate astfel încît să creeze impresia că fac parte din ea. „Există mai multe moduri în care realizez lucrările. De obicei, desenez o mică lume şi apoi încerc să-i găsesc un loc din realitatea noastră în care să se potrivească perfect. Cînd l-am găsit, ţin mîna cu desenul în locul respectiv şi fotografiez scena. Cu această metodă îmi amintesc mereu trebuie să existe un contrast între imaginaţie şi realitatea din fotografie. Alteori recurg la o imagine digitală ca fundal", a explicat Ben Heine.




























În schimb, „Digital Circlism” al lui Ben Heine este un proiect iniţiat în 2010 şi face o îmbinare între Pop Art şi pointilism. Artistul realizează portrete digitale ale unor celebrităţi utilizînd cercuri pe un fundal negru.






 
Mai multe puteţi viziona pe site-ul artistului: http://benheine.deviantart.com/

Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...