Translate

joi, 7 iunie 2012

Anastassia Elias, colajul 3D şi hîrtia igienică - toilet paper art

Ce au în comun colajul, 3D şi hîrtia igienică? O artistă din Franţa, care trăieşte la Paris, Anastassia Elias, a devenit cunoscută după ce a descoperit o modalitate inedită de a transforma role de hîrtie igienică în lumi fermecătoare în miniatură. Este ceea ce pe internet a fost denumit ca toilet paper art”. :)) Haios, nu? Rulourile din carton de la hîrtia igienică au devenit pentru Anastassia Elias un spaţiu artistic al desfăşurării unor scene cotidiene. Ingenioasă şi inovatoare, Anastassia Elias reuşeşte să surprindă astfel cotidianul într-o altă perspectivă, cu umor şi talent, reducîndu-l şi la dimensiuni minuscule. Seria colajelor 3D este, de fapt, unul dintre proiectele acestei artiste şi cuprinde siluete capsulate în interiorul unor role de la hîrtia igienică. Tuburile sînt decorate în interior cu straturi din hîrtie taiate sub forma unor siluete care prind viaţă o dată ce se adăugă şi o lumină. O lumină care călătoreşte prin tuburi, printre siluete pentru a crea mişcare şi acţiune. În mai puţine cuvinte: toilet paper art.

De la grădinile zoologice, jocurile de fotbal, la saloanele de frumuseţe şi lecţiile de tango, Anastassia Elias spune că aceste creaţii ale sale pot fi reprezentări ale unor momente dulci şi simple” din viaţa fiecăruia. Iar atunci cînd lumina bate într-un capăt al ruloului, totul devine acţiune. "Întîi tai forme mici din hîrtie, personaje într-o mică realitate cotidiană, apoi le lipesc în interiorul rolelor de hîrtie igienică folosind o pensetă, pentru le putea  manipula mai uşor. Uneori, pentru personaje folosesc hîrtie de aceeaşi culoare ca şi cea a rolelor din hîrtie igienică. În acest fel realizez iluzia că totul face parte din rolă. Am nevoie de cîteva ore pentru a face un astfel de colaj", explică Anastassia Elias. Colajele ei 3D surprind scene obişnuite ca o vizită la grădina zoologică, cumpărături de familie, în natură, copii la joacă, o bunică care doarme, un pescar, la coafor, un joc de fotbal şi chiar un incitant meci de box. Aceste opere de artă în miniatură sînt atît de bine lucrate că ai putea să-ţi imaginezi uşor că faci parte din ele.  


Anastassia Elias este pictor şi ilustrator, iar colajele 3D sînt doar unul dintre multele ei talente. Puteţi viziona mai multe dintre creaţiile ei pe http://www.anastassia-elias.com/ şi pe http://blog.anastassia-elias.com/

 

Niciun comentariu: