luni, 1 octombrie 2012

Lumea lui Sarolta Bán

Născută în 1982 la Budapesta, Ungaria, Sarolta Bán este una dintre artistele în arta colajului digital care a reuşit să atragă atenţia prin talentul său de excepţie. Iniţial, ea a cochetat cîţiva ani ca designer de bijuterii, dar mai tîrziu a descoperit manipularea fotografiei digitale care a devenit marea ei pasiune, dar şi domeniul principal de activitate.


Folosind elemente obişnuite şi combinîndu-le într-un mod original şi inedit, Sarolta Bán reuşeşte să creeze diverse poveşti şi să dea personalitate lucrărilor ei. Semnificaţiile colajelor digitale ale acestei artiste nu sînt niciodată prea limitate, iar fiecare dintre noi le poate da un un aspect personal. Sarolta Bán este un artist autodidact care a învăţat programele de manipulare a fotografiilor digitale fără prea mult ajutor exterior. Ea lucrează la un colaj de la cîteva ore la cîteva zile şi foloseşte pînă la 100 de straturi diferite pentru o imagine.






















“Eu nu vorbesc prea bine despre mine şi prefer să las colajele mele să facă asta. Sper că sensurile pe care le dau lucrărilor mele să nu fie percepute ca prea limitate, pentru că sînt deschise într-un fel, iar fiecare vizualizator poate găsi în ele un aspect personal. Sînt fericită dacă oamenii găsesc diferite semnificaţii diferite în colajele mele", spune artista pe blogul personal.



















Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...