marți, 15 mai 2012

Lavinia Voicu sau colajul in arta bijuteriilor


Dupa absolvirea Universitatii de Artă Bucureşti în 2001, Facultatea de Arte Decorative şi Design, specializarea Scenografie, Lavinia Voicu a profesat, timp de 7 ani, designul vestimentar la o companie de renume national din domeniul modei. Dupa acesti ani s-a intors la ideea originara de la care pornise cind a pasit pe portile facultatii: libertate de expresie, sa imbine efectul scenografic si istoria costumului cu ludicul si cu nostalgia stilului vintage, sa integreze pictura si portretul in bijuteria contemporana de arta.




Admiratoare a colajului, Lavinia imbina, as putea spune, arta bijuteriilor cu arta colajului iar rezultate sint extraordinare. Elementele colajelor sale, total neconventionale, ies din tiparele obisnuite: dantele, nasturi din sidef, ceasuri de mina, catarame, chei de dulap, piele colorata, lacate, margele sau ace mari de siguranta… Combinatia lor da produsului final, un colaj cu totul si cu totul surprinzator, o nota teatrala si impresionanta, dar cu nuante romantice chic si elegante.

Mai multe dintre creatiile ei le gasiti pe


Un interviu cu Lavinia Voicu puteti citi pe











Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...