luni, 26 noiembrie 2012

Vladimir Clavijo Telepnev – patriarhul rus al fotografiilor de publicitate

Născut 1962, la Moscova, Vladimir Clavijo Telepnev a absolvit în 1986 Academia de Arte Grafice din Moscova. Începînd cu 1986 devine fotograf de presă pentru ediţiile italiene, franceză şi spaniolă ale unor ziare, dar în acelaşi timp participă activ şi la expoziţii de pictură şi grafică. A fost numit patriarhul rus al fotografiilor de publicitate, fotografiile sale prelucrate fiind un amestec de măiestrie între dramă şi romantism, toate în tonuri sepia şi cu parfum din secolul trecut. Mintea fotografului rus lui Vladimir Clavijo Telepnev pare aşadar blocată în trecut. El oferă o privire singulară şi poetică asupra Rusiei, un loc enigmatic şi mistic pentru mulţi. Iar deosebit în opera sa este modul în care tratează frumuseţile feminine, surprinse în seria "Senzualitate", o serie ce transmite o atmosferă de epocă în care ai senzaţia că intri în budoarul unei femeie elegante a secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX. Eu am selectat cîteva dintre fotografiile dedicate frumuseţii feminine, acele în care artistul surprinde partea din spate a trupului femeii, aşezat într-un decor atent elaborat.











Ca artist, Vladimir Clavijo Telepnev a cochetat şi el cu tema “Alice în Ţara Minunilor”, iar rezultatul este unul delicat şi suav, misterios şi parcă din alt timp.
 











Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...