Translate

vineri, 9 noiembrie 2012

Little People in the City

Sînt proiecte superbe în care artiştii au realizat un adevărat stil numir “Little People in the City”. Despre ce este vorba? Despre sculpturi miniaturale aşezate într-o scenă reală, dintr-un oraş, de exemplu, şi apoi fotografiate.


Omuleţii din bucătăria lui Christopher Boffoli

Artistul Christopher Boffoli a preferat intimitatea unei bucătării pentru a-şi plasa omuleţii. Seria prezintă personajele mici, meticulos detaliate, în medii alimentare reale, cu referire atît la o fascinaţie culturală pentru lucrurile mici, dar şi la pasiunea americanilor pentru excese, în special cele din domeniul produselor alimentare. Fotografiile lucrărilor sale au fost publicate în mai mult de 90 de ţări din întreaga lume.Little People în sprijinul copiilor bonavi de SIDA din Africa de Sud

O instalaţie semnată de Khayelitsha din localitatea Cape Town, Africa de Sud, vine în sprijinul copiiilor afectaţi de HIV / SIDA din Africa de Sud. Artista vrea să atragă astfel atenîia comunităţii internaţionale asupra a aproximativ 500.000 de oameni care se se confruntă cu sărăcia, criminalitatea şi o rată ridicată a infecţiei cu HIV - o valoare estimata de 16% din populaţia Africii de Sud. “Viaţa poate fi grea, mai ales pentru copii. Imaginile proiectelor mele sînt puse în vînzare iar un procent din veniturile obţinute vor fi destinate unui proiect comunitar destinat să ajute copiii. Concret, banii vor fi utilizatţi în proiecte care ajută copiii care au fost afectaţi de HIV/SIDA”, spune artista Khayelitsha.
Slinkachu şi feliile sale de teatru din viaţa de zi cu zi

"Prefer munca care nu este aruncată în faţa ta.
Îmi face plăcere ca, după o zi de muncă la instalaţiile mele să merg apoi în aer liber şi să le plasez în locuri în care există puîine şanse să nu poată fie găsite. Scenele mele sunt realizate cu modele mici şi sînt ascunse pe străzile oraşului, astfel încît acestea pot fi considerate pierdute. Dar tocmai acest lucru îmi place. Mă uit la instalaţiile mele ca la nişte felii mici de teatru din viaţa de zi cu zi. Oamenii sînt singuri şi intimidaţi de viaţa într-un oraş mare. Lumea lor este plină de lucruri periculoase. Omuleţii mei sînt făcuţi la o scară de 1: 87", explică un alt artist, Slinkachu, dedicat stilului Little People in the City.


Slinkachu are o legiune de fani pe internet şi nu numai. Fiind capabil de a găsi cele mai inedite locuri pentru instalaţiile sale şi a fotografia, arta sa a devenit un trofeu mult dorit pentru urmaşii săi. Astfel, mulţi fani vînează instalaţiile şi le caută prin Londra pentru a le găsi. Căutările sînt însă destul de dificile avînd în vedere că omuleţii lui sînt foarte mici ăi se pierd perfect în peisaj.


 
Niciun comentariu: