vineri, 23 noiembrie 2012

Artă cu fierul de călcat şi lenjerie de pat

Creativitatea artiştilor nu cunoaşte margini. Este şi cazul unui artist din Rusia cooptat pentru o reclamă a companiei Philips din Rusia. Artistul trebuia să conceapă un proiect care să promoveze fierul de călcat marca Philips. Astfel, el a avut ideea de a recrea tablouri celebre şi portrete din lenjerie de pat şi cu ajutorul fierului de călcat. În timp ce cei mai mulţi oameni au tendinţa de a folosi un fier de călcat pentru a elimina cutele de pe hainele lor şi de pe lenjeria de pat, artistul întreprinzător rus a reuşit să creeze din cute opere de artă. 



Cu ajutorul fierul de călcat a transformat un cearşaf într-o foaie albă. Tehnicfolosită l-a ajutat pe artist să creeze replici ale capodoperelor unor pictori olandezi clasici cum sînt Van Gogh, Rembrandt sau Vermeer. Lucrările au fost toate recreate cu pricepere pentru a fi utilizate într-o reclamă dedicată produselor electrice casnice ale companiei Philips din Rusia. Una din lucrările cele mai renumite ale lui Vincent van Gogh, Autoportret cu ureche bandajată, a devenit piesa de rezistenţă a artistului.




Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...