joi, 26 iulie 2012

Magia lui Maggie Taylor

Fanii serialului "Ghost Whisperer" cunosc foarte bine prezentarea care apare la fiecare episod. Ei bine, aceasta este realizată dintr-o serie de colaje digitale care aparţin artistei Maggie Taylor. Practic, promo-ul serialului este un colaj din colaje digitale.

Născută în 1961, în Cleveland, Ohio, Statele Unite, Maggie Taylor are o licenţă în filosofie de la Universitatea Yale şi o master în fotografie de la Universitatea din Florida. În 1996, după ce a lucrat mai mult de zece ani ca fotograf,  Maggie Taylor a început să facă colaje digitale. Pentru aceasta a utilizat scanere flatbed şi Adobe Photoshop. Colajele sale unice, transportă spectatorii către lumi de vis în care regăsesc totuşi obiecte de zi cu zi. În primul rînd însă, ca artist plastic, Maggie Taylor îşi petrece o parte din timpul ei pentru a crea colaje  pentru coperţi de carte sau CD-uri cu muzică. Printre clienţii săi comerciali se numără Warner Brothers Muzica şi Penguin Publishing. Colajele ei sînt  şi în numeroase colecţii publice şi private, inclusiv la Universitatea Princeton Muzeul de Arta, Muzeul de Arta Fogg, Universitatea Harvard, Harn Muzeul de Artă, Universitatea din Florida, Muzeul de Arte Frumoase, Houston, si Muzeul de Fotografie, Seul. În prezent, artista trăieşte şi lucrează în Gainesville, Florida.
















































Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...