vineri, 12 aprilie 2013

Basmele copilăriei pictate în palmă

Este viziunea unei artiste din Rusia, Svetlana Kolosova, de 30 de ani, din Moscova. Poveştile şi basmele picate în palmă sînt complicate şi pline de culoare, dar şi viaţă şi bucurie. Deşi are o mulţime de picturi pe pînză, Svetlana Kolosova a ales să picteze pe mînă dintr-un impuls de a se reinventa. Svetlana Kolosova, mamă a patru copii, a avut întotdeauna pasiunea pentru pictură şi literatură, în special poezie. Poetul ei preferat este Serghei Esenin, şi a pictat chiar portretul lui pe palma ei. Preferinţa pentru baseme însă s-a îndreptat spre ccriitorul Hans Christian Andersen, căruia i-a pictat poveştile. Între acestea povestea mcuţei sirene a avut un loc special.


Din păcate, picturile sale nu reyistă prea mult. Însă fotografiile după ele pot fi obictul unei expoziţii inedited. “Pot petrece între o oră şi trei ore lucrînd cu migală, în funcţie de complexitatea imaginii. Nu am avut niciodată un scop în a găsi o pînză neobişnuită pentru desene pictînd pe ce mi s-a părut că se poate picta. Am o mulţime de picturi şi pe pînză şi hîrtie, dar desenele de pe palme l-am inventat cu aproximativ cinci ani în urmă, povesteşte Svetlana Kolosova care pictează imagini inspirate de copilarie. 










Artista spune că acum preferă să picteze pe palmă, mai degrabă decît pe panza tradiţională. Însă Svetlana Kolosova este şi poetă şi a început cariera artistică pictînd scene de toamna pe frunze de arţar. “Am vrut să atrag scenele de toamnă de pe frunze şi în poeziile mele. Frunzele sînt adesea comparate cu palmele, aşa că mi-a venit ideea de afolosi palma ca o pînză”, mai spune Svetlana Kolosova. 










Cînd se apucă de lucru, Svetlana Kolosova îşi desenează mai întîi planurile de imagine cu un pix gel, apoi foloseste acuarele pentru a finaliza pictura. Scenele sale sînt inspirate de autori precum Hans Christian Andersen dar şi Antoine de Saint Exupery cu Micul Prinţ, a cărui apariţie într-una din picturile este printre preferatele sale. Svetlana consideră că un alt avantaj al body painting este că imaginile nu sînt statice. 







“Aceste imagini se pot deplasa. Dacă comprimi sau decomprimi mîna un pic sau îndoi degetele, îngerul pictat înclină capul sau întinde aripile”, explică artista. Svetlana Kolosova recunoaşte că se simte tristă atunci cînd este nevoită să spele opera din palmă creată cu migală ore în şir. “Eu nu numesc pictura mea body art. Pictez numai pe palme şi numai cu scopul de a crea o imagine vie, în care bate inima”, spune ea.







http://www.dailymail.co.uk/news/article-2307020/Artist-really-handy-brush--paints-cute-fairytale-images-palm.html


Un comentariu:

victoria-eu.blogspot.ro spunea...

EXCELENTE COLAJE.. FELICITARI PENTRU PAGINA FRUMOASA DE BLOG..

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...