Translate

marți, 30 aprilie 2013

Colaje digitale uimitoare din lumea basmelor de Catrin Welz-Stein

Catrin Welz-Stein o artistă de origine germană care trăieşte şi lucrează în Kuala Lumpur, Malaezia, reuşeşte prin manipulare digitală să creeze opere de artă de vis. Absolventă de design grafic, în Darmstadt, Germania, Catrin Welz-Stein a lucrat pentru diferite agenţii de publicitate din Germania, SUA şi Elveţia. În urmă cu trei ani Catrin Welz-Stein a început să creeze colaje digitale folosind ilustraţii şi fotografii vechi. În acelaşi timp, ea a descoperit reţelele de socializare online şi colajele ei au fost expuse pentru public. Artista germană Catrin Welz-Stein combină, divide, elimină, umple şi retuşează elemente de imagine în Adobe Photoshop pentru a produce colaje digitale extraordinare care să exploreze lumea fanteziei şi lumea de basm. Ea spune că imaginile sale, “vorbesc de sentimentele interioare pe care le ascund oamenii de multe ori în viaţa de zi cu zi”. Catrin Welz-Stein a fost designer profesionist de artă grafică, însă acum se simte liberă de la normele şi compromisurile pe care a trebuit să le facă în crearea de artă pentru a-şi mulţumi clienţii. Artista se bucură acum “de crearea de artă care nu se explică de la început”. 


Mutarea în Malaezia, spune ea, a fost pentru că "o mare parte din munca mea este căutarea de licenţă fără imagini, ilustraţii sau photophos, pentru care drepturile de autor au expirat de mult”. Cărţile vechi, revistele şi internetul sînt resursele sale primare de documentare pentru arta sa. “O dată am găsit o imagine potrivită, am rupt-o în bucăţi pînă cînd imaginea originală nu a mai fost de recunoscut şi am creat astfel o imagine cu totul nouă”, explică artista care se ghidează în viaţă după un motto foarte simplu: “Bucuraţi-vă de viaţă, pentru că cele mai preţioase şi mai importante momente sînt cele pozitive şi mici”.


 Încă de mic copil, Catrin Welz-Stein a iubit să fie creativă şi spune că “aproape m-am născut cu un creion în mînă”. “Ştiam că vreau să fac ceva legat de artă aşa că am absolvit design grafic, în Darmstadt, Germania şi apoi a lucrat pentru diferite agenţii de publicitate. M-am oprit să lucrez în agenţii după ce am devenit mamă, iar după o perioadă scurtă de timp am ales în a fi angajată şi a-mi creşte copiii. Aşa că, am renunţat la locul de muncă pînă au crescut copii mari. Datorită copiilor mei (de 4 şi 6 ani) pot trece prin copilărie din nou şi mă pot bucura de lumea fanteziei de lumea basmelor. Îmi place să mă uit la cărţi pentru copii şi să le las să mă inspire. <<În cazul în care lucrurile sînt sălbatice>>, de Maurice Sendak, este cartea noastră preferată. Prin cărţi pentru copii am redescoperit dragostea pentru ilustrare”, povesteşte Catrin Welz-Stein.
Artista mai spune că sursele sale de inspiraţie sînt stilul fantasy, poveştile pentru copii, epoca medievală, Jugendstil, folclorul şi cultura popoarelor şi suprarealismul, admirînd operele lui Nicoletta Ceccoli, Kelly Rae Roberts, Sabrina Ward Harrison, Olaf Hajek, Maggie Taylor, Natalie Shau, Colette Calascione şi Nazario Graziano. Dar lumea ei în artă este şi Otto Dix, Frida Kahlo, Picasso, Gustav Klimt, Magritte şi Boticelli.


http://catrinwelzstein.blogspot.ro/

http://amazingworldpictures.com/2012/10/catrin-welz-stein-creates-amazing-photo-manipulation/Niciun comentariu: