miercuri, 17 aprilie 2013

Efecte extraordinare cu un program photoshop – picturi ca ale lui Van Gogh

Aceste imagini ar putea fi foarte uşor confundate cu nişte opere de artă, însă ele sînt, de fapt, fotografii care au fost modificate digital. Artistul şi fotograful Ross Armstrong, din Edinburgh, a creat imagini în stil impresionist şi acum le vinde cu pînă la 200 de euro. Clienţii spun că le preferă pe acestea în locul unor picturi originale deoarece ştiu că sînt fotografii reale. Ross Armstrong a început să manipuleze imaginile sale peisaj după ce a încărcat un program pe PC-ul său şi l-a deschis într-o versiune demo gratuită Adobe Photoshop. Deşi, în mod normal, el a utilizat programul doar pentru reglarea fină a fotografiilor sale, Ross Armstrong a început să folosească apoi şi unele dintre cele mai noi filtre. Prin încercări repetate, multe soldate cu eşecuri şi erori, a reuşit pînă la urmă să manipuleze o imagine peisaj încît părea să arate ca o pictură în ulei, similară cu stilul celebrului pictor impresionist Vincent van Gogh.



 



Ross Armstrong a fost încîntat de rezultatele abstracte obţinute şi a început să manipuleze sute de imaginile cu software-ul pe care l-a făcut, reuşind să creeze mai multe opere de artă unice. Ross Armstrong a transformat fotografii uimitoare din porturi din Europa, golfuri, clădiri, oraşe şi sate în lucrări frumoase în stilul impresionist.









Ross Armstrong, fost manager de operaţiuni pentru Motorola, spune că poate modifica cît de mult o imagine poate arăta ca o picturăşi poate controla lucruri, cum ar fi dimensiunea, pînă la cele mai mici. "Scopul meu iniţial nu a fost să modific imaginile să semene ca picturile în stilul impresionist sau sau a lui Van Gogh, deşi eu sînt un fan al acestui mare artist şi am crescut obsedat de Salvador Dali”, spune Ross Armstrong . A început să vîndă imaginile digitale de artă şi a observat că oamenii le preferau pe ale sale datorită stilului lor neobişnuit şi original.
 









http://www.dailymail.co.uk/news/article-2306948/Photoshop-whizz-turns-landscape-photographs-Van-Gogh-style-masterpieces-hes-selling-200-each.html



Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...