joi, 25 aprilie 2013

Suprearealismul japonezului Tokuhiro Kawai cu o pisică aristocrată

Tokuhiro Kawai este un pictor suprarealist din Tokyo, Japonia. El creează basme superbe în picturi suprarealiste şi prin tehnici de ulei tradiţionale. Creaţiile sale sînt frumoase, dramatice, distractive şi fascinante, dar unul dintre subiectele sale preferate pe care le pictează depăşeşte succesul obţinut pe internet al celorlalte: Scottish ori regele pisică cu coroană. Tokuhiro Kawai spune că aceste picturi arată împlinirea eternă a pisicii care doreşte să fie şeful lumii şi încoronat de îngeri. “Uneori ne gîndim cum de pisicile percep, de fapt, totul în jurul lor? Pisicile sînt pline de viaţă, drăguţe, cu gînduri proprii. Scottish Fold cu coroana este portretul preferat a multora dintre fanii mei pentru că exprimă gândurile unei pisici aristocrate care se simte bine”.











Se pare că pisica din picturile sale nu are în prezent copie în realitate dar se ştie că Tokuhiro Kawai a avut două pisici de familie în viaţa lui. “Prima pisică a trăit timp de 16 ani, pînă am împlinit 12 ani, iar a doua pisică a trăit timp de 19 ani şi a murit cînd aveam 17 ani. Acum nu mai ţin nici o pisică şi aşa se face că acest personaj care m-au făcut celebru pe internet nu mai este subiectul principal în picturile mele”, spune Tokuhiro Kawai.










  







Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...