vineri, 8 martie 2013

Ilustraţiile magice ale lui Holly Sierra

Holly Sierra este un artist şi ilustrator de mare talent. Ea este specializată în lucrul cu copiii şi s-a remarcat prin lumea sa feerică, foarte colorată şi plină de imaginaţie. Holly Sierra a călătorit şi trăit 6 ani în Asia şi insulele Pacificului, aceste călătorii reflectîndu-se mult în ilustraţiile sale precum şi dragostea ei pentru culturile şi popoarele orientale. Ţările care au influenţat cel mai mult munca ei au fost Japonia, Hong Kong, Thailanda, Indonezia, Sri Lanka, China şi Filipine. A vizitat şi iubit şi o mare parte din Europa, în special Irlanda şi Anglia. Mai tîrziu, Holly Sierra s-a întors din Asia pentru a urma o carieră de illustrator de carte pentru copii în Statele Unite. Ea s-a mutat recent în Stowe, Vermont şi găseşte zona foarte inspiratoare pentru noua ei muncă de ilustrator. În SUA ea a dovedit un interes special pentru folclorul nativ american, şi a dedicat acestuia multe dintre lucrările sale.


Lucrările sale au fost publicate de-a lungul anilor de edituri precum Harper Collins, Boocks Source, Boocks Scholastic sau Ginn şi Macmillian Hill McGraw. După ce a terminat ilustrarea unei serii de cărţi numită Fairy Chronicles pentru autorul JH Dulce, Holly Sierra se dedică în prezent unei alte serii de pictură dedicată unor zeităţi sau animalelor. “Picturile mele sînt despre culoare, magie şi mister. Sînt inspirată de pajişti languroase, de zumzetul albinelor, de florile sălbatice, de lemn sau reflexia Lunii în mare. Iubesc să fac picturi cu Zeiţa Naturii şi cu detalii decorative de la o multitudine de culturi etnice cu folclor mistic”, spune Holly Sierra.











Ilustraţiile lui Holly Sierra vorbesc despre ceea ce este vizual feeric, cu o atenţie deosebită pentru lucruri decorative, teme mistice, istorice şi multiculturale. În afară de o înclineţie deosebită pentru detalii, lucrările lui Holly Sierra au capacitatea de a combina realismul cu elemente de artă populară. Fantezia din picturile sale fac să rătăcească în interiorul privitorului unde se pot descoperi o multitudine de minunate, tapiserii indiene, fete, soare, icoane, rune, mozaic, măşti africane şi asiatice, simboluri celtice etc. De asemenea, la o privire la profundă s-ar putea auzi acordurile melancolice ale unui cîntec vechi irlandez sau muzica Loreenei McKennitt.


















Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...