marți, 2 iulie 2013

Incredibilele sculpturi din... sîrmă ale italianului Mattia Trotta

Sculpturile italianului Mattia Trotta uimesc nu atât prin faptul că sunt create din sârmă oţelită, ci, mai ales, prin incredibila grijă pentru detalii. Mattia Trotta creează impresionante opere de artă folosind sîrmă din oţel pe care o înfăşoară în jurul unui cadru metalic. După ce cadrul a fost îmbrăcat în sîrmă, aceasta este tratată pentru a preveni coroziunea şi pentru a-i scoate în evidenţă culoarea naturală. Sculpturile rezultate au un aspect unic, clasic şi modern în acelaşi timp.










Mattia Trotta s-a născut în Savona, în 1980, iar acum lucrează în Sarcedo, Vicenza. El a terminat studiile în inginerie mecanică, specializarea tehnologie şi producţia industrială. A urmat apoi diferite locuri de muncă, timp în care a fost însoţit de pasiunea pentru muzică. Din 2002, o reflecţie asupra naturii şi a nevoile sale de frumos îl apropie de lumea artelor vizuale. Profită din plin de experienţa lui tehnică şi cunoaşterea materialului, lansînd în artă sîrma din oţel prelucrată într-o formă şi lumină care creează într-un spaţiu liber o viziune a realităţii ş spiritualităţii. A reuşit astfel să participe la numeroase expoziţii personale şi de grup, colaborînd apoi cu teatre şi diferite instituţii care i-au cumpărat lucrările pentru a împodobi parcuri şi scuaruri din oraşele italiene.


























Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...