miercuri, 19 iunie 2013

Gînditorul lui Daniel Lai

Trei cuvinte care ne definesc existenţa sprituală sînt folosite de artistul de origine malaeziană Daniel Lai pentru a oferi o perspectivă vizuală în cadrul seriei “Gînditorul”, prin intermediul unor instalaţii artistice realizate din cărţi şi figurine din lut. Daniel Lai s-a născut şi a crescut în Kuala Lumpur, Malaezia, apoi s-a mutat în Statele Unite în anul 2000. Artistul are un BA în Lingvistică (2003) şi un master în Studii de Artă şi Istoria Artei (2006), la Montclair State University. În prezent se documentează pentru a obţine titlul de doctor în criminologie, iar cînd ia o pauză de la studiile sale face artă.







Interesant este că Daniel Lai a devenit foarte cunoscut datorită creaţiilor ale, publicînd în numeroase cărţi şi reviste şi cîştigînd premii la nivel naţional şi internaţional. Lucrările sale se vînd între 250 şi 1.200 de dolari şi au fost achiziţionate de mulţi colecţionari din întreaga lume.











„Sînt un artist foarte versatil şi am un respect deosebit pentru artă. Îmi place să încerc şi să urmăreasc lucruri noi în mod regulat. Am un stil divers de muncă, care include mai multe medii, şi obiecte. Îmi place sculptura şi modelarea sticlei”, spune Daniel Lai.




















Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...