vineri, 11 aprilie 2008

Masa mea de lucru




Foarte multa lume m-a intrebat si ma intreaba de ce nu fac colaje digitale. De ce mai folosesc inca foarfeca si lipiciul, crosetind hirtia ca acele dantelarese olandeze ramase celebre pe o pinza pictata. :) Ei bine, m-am intrebat intr-o zi mai serios de ce, dar stiam deja raspunsul si tot ce am facut a fost doar sa clarific "problema" si prietenilor. Da, fac colajele manual si nu digital pentru ca imi place la nebunie sa lucrez cu hirtia, cu imaginile tiparite, sa o simt intre degete. Hirtia este un material cald si imi place senzatia cu care ma blahosloveste Cel de sus, Cel din jurul nostru, cind ma apuc de lucru: acea stare de bucurie a creatiei si a faptului ca patrunzi intr-o lume fantastica, inexplicabila, o lume a imaginarului; acea emotie care te patrunde si-ti da tircoale cu blindete uneori, cu pasiune alteori, cu magie si mister intotdeauna.... Atunci simt ca sint un altfel de om, ancorat la alte sfere, legat cu alte fire magice de acel Eu indefinit, de Mine, de acel Sine intangibil. Ce rezulta din imaginatia lasata libera ma surprinde de multe ori chiar si pe mine. Aceasta surpriza imi place... Daca as fi facut colaje pe calculator nu m-as mai fi bucurat de asemenea trairi. Asa ca.... voi face in continuare colaje manual. E ca un fel de semnatura incapatinarea asta a mea :).


P.S. Alaturat, in poze, am postat masa mea de lucru:)






Un comentariu:

ciresica spunea...

Imi plac colajele, imi place cum arata masa ta de lucru - arata ca aceea a unui artist -, imi place modul relaxat si usor auto-ironic in care scrii. Intr-o epoca in care exista telecomanda aproape pentru orice, faptul ca tu preferi sa iti confectionezi manual lucrarile, imi da speranta. Si eu ador sa muncesc cu miinile, inclusiv pamintul ! Mult succes cu pasiunea ta !

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...