marți, 13 noiembrie 2012

Din nou în lumea magica a lui Carl Warner

Artistul englez de 47 de ani născut în Liverpool, Carl Warner, „recidivează” cu o nouă serie de lucrări din produse alimentare, adevărate lumi magice din visurile copilăriei. O avertizare însă: a se privi lucrările după ce aţi mîncat. De această dată, Carl Warner a creat scene uimitoare din dulciuri, fructe proaspete, brînză, legume sau carne, scene care vor constitui „meniul” noii sale cărţi: "O lume de produse alimentare". Între paginile ei vor apărea un bulevard parizian din brînză, o cabană din bomboane şi o pădure de castraveţi.







Carl Warner, care lucrează într-un studio din Londra, a declarat că piesele sale noi au fost menite să încurajeze o alimentaţie mai sănătoasă în rîndul copiilor mai mici, deşi o parte din arta sa implică o alegere opusă. "Eu folosesc munca mea ca un vehicul pentru a determina copiii să se gîndească la ceea ce mănîncă. Copiii se vor uita la o grămadă de bomboane sub forma unei căsuţe, la sos de roşii pe un drum, iar dacă sparanghelul devine o rachetă sau turnuleţe pe un castel mîncarea devine astfel mult mai interesantă pentru ei. De aici şi pofta: yummy yummy”, spune artistul.





Artistul începe munca la o lucrare mai întîi desenînd pe hîrtie. El cumpără apoi produsele la care s-a gîndit şi petrece două, trei zile la asamblarea lor lipindu-le cu superglue pe platoul scenei. La sfîrşit, fotografiază strat după strat, face un prim-plan la fundal şi asamblează îmaginile pe calculator într-una singură, în post-producţie.






Carl Warner mai spune că lucrările lui reaprind "imaginaţia copilăriei" la adulţi. Cu toate acestea, el a declarat ca a primit, de asemenea, într-o mulţime de e-mailuri, foarte multe acuzaţii că strică produsele alimentare atunci cînd există în lume copii care mor de foame. Artistul se apără şi spune că “unii oameni sînt ignoranţi cu privire la arta şi la mesajul ei", adăugînd că multe spitale, nutriţionişti şi organizaţii de caritate au folosit gratuit imaginile sale pentru a ajuta oamenii în mod pozitiv. "Eu nu consider că ceea ce fac este o risipă de alimente doar pentru că lucrarea nu se poate mînca la sfîrşit. Este doar o utilizare foarte pozitivă a acestora cu un scop tot pozitiv", a spus el.









Niciun comentariu:

A ntonim la a nonim        „A ntonim la a nonim” este un proiect al artistei Carmen Maftei care își propune să releve o altă perspe...